Društvene igre pozitivno utiču na moždane aktivnosti

Mogući uzrok pada mentalnih aktivnosti jeste rutina ili nedostatak novih izazova. Igranje karti može da povoljno utiče na moždane aktivnosti jer je dinamično i pruža nove izazove. Igranje karti je idealan način da Vaš um ostane oštar a vaš mozak aktivan. Čak i naučnici su se složili o tome kako dreuštvene igre pozitivno utiču na kognitivne i druge funkcije mozga kao što su:

Smanjenje rizika od demencije – rizik od razvoja demencije ili Alchajmerove bolesti raste godinama i starenjem, ali, taj rizik se može smanjiti ili odložiti ukoliko svoj mozak držimo dovoljno aktivnim, a to najlakše možemo učiniti igrajući društvene igre.

Socijalna aktivnost – socijalna aktivnost je veoma bitna za čovekovo uravnoteženo psihičko stanje. Karte su svakako društvena igra i uz pomoć njih se čak mogu i razviti nova prijateljstva a sa starim prijateljima se možete bolje upoznati kroz igranje karata.

Sprečavanje i odlaganje opadanja kapaciteta memorije – mozak koji je često angažovan bolje održava memorijske kapacitete i sposobnosti razmišljanja, brzog reagovanja i rešavanja problema. Ćelije aktivnijeg mozga sporije i slabije odumiru.

Odlična aktivnost za osobe sa invaliditetom, starije ljude i decu – da biste igrali karte ne morate da idete bilo gde, možete to da radite u svom domu. Takođe, da biste svoj mozak održavali aktivnim, ne morate da radite bilo kakve fizičke aktivnosti, niti prenaporne kognitivne zadatke. Igranje čak i najprostijih igara kartama zadovoljava potrebu mozga za aktivnošću i pogodno utiče na moždane funkcije.

Osnovne matematičke veštine – obraćanje pažnje na brojeve i uopšte brojanje karata pomaže da se zadrže (ili kod dece – razviju) osnovne matematičke veštine poput brojanja, sabiranja, oduzimanja i množenja.

 

Čak i slaganje karata jednu na drugu pozitivno utiče na vaš mozak, a ukoliko su karte adekvatno i prijatno oku dizajnirane, tada je kognitivni i psihološki pozitivan efekat još veći, zato, obratite pažnju i na Pričoplet karte.

Knjiga "Pričoplet Prvi"

 

 

Knjiga "Pričoplet Drugi"

 

 

Izreke

"Niko ne zna šta je dobro, samo onaj koji se zla napatio "

Informišite me o novim člancima

Traži

Svi članci