Kako umanjiti celulit - 5 jednostavnih saveta

Mnogo žena ima problem sa celulitom, on se normalno pojavljuje kod devojčica već nakon dvanaeste godine. U toku trudnoće, a i nakon porođaja, problem sa celulitom može postati ozbiljniji. Iako on nije znak nekog ozbiljnijeg poremećaja, može da remeti vaše samopouzdanje jer ćete se uvek truditi da ga prikrijete.


Šta je zapravo celulit i kako ga se rešiti?

Celulit nije ništa drugo do višak masnih ćelija u vašem organizmu. Kod žena je ovo češča pojava jer je oblik ćelija drugačiji u odnosu na muškarce. Da biste se rešili celulita, potrebno je da promenite neke svoje navike, saveti su jednostavni, iako nisu nužno laki za sprovesti. Jedini način da se celulit redukuje u većoj meri jeste da se smanji količina masti u celom organizmu.  Naravno, u razumnoj meri, jer nikako se ne smete izgladnjivati niti izbacivati masti iz svoje ishrane, a celulit je svakako neizostavan deo našeg tela. Ukoliko imate previše masti, onda je priča oko redukovanja istih razumna, i samim tim će se i celulit smanjiti.


5 osnovnih saveta za smanjenje celulita svode se na:

1) Jedite 5 do 6 malih obroka tokom dana. Između svakog obroka treba da bude dva do tri sata razmaka. Svaki obrok treba da sadrži proteine, a prvi obrok treba da se uzme sat vremena nakon šetnje.

2) Uz svaki obrok popijte čašu vode. Voda ublažava kiseline u želucu i potpomaže varenje hrane. 

3) Dovoljno i pravilno odmarajte. Svaku noć treba da imate 7 do 8 sati sna. Kvalitetan san utiče na odmor mišića, kao i na metabolizam. Ukoliko imate dobar metabolizam, lakše ćete sagorevati masti.

4) Redovno trenirajte. 20 minuta vežbanja, šetnje, vožnje bicikla, pet dana u nedelji, doprinosi pravilnoj raspodeli masti u vašem organizmu, i pojačava njihovu preradu. Ukoliko imate više masti - više vežbajte da biste ih sagoreli.

5) Jačajte mišiće. Što više budete hranili mišiće proteinima, imaćete bolje oružje za sagorevanje masti tj. bićete izdržljiviji u treninzima i lakše ćete izbaciti masnoću.

Uvek možete posetiti nutricionistu i konsultovati se sa lekarima i trenerima koje bi vežbe za vas bile najpogodnije kako biste svoje telo doveli u najbolju moguću formu.

 

Knjiga "Pričoplet Prvi"

 

 

Knjiga "Pričoplet Drugi"

 

 

Izreke

"Dobra krava se i u štali proda! "

Informišite me o novim člancima

Traži

Svi članci