Uslovi korišćenja

USLOVI KORIŠĆENJA Politika privatnosti 

Prodavac robe koja se naručuje i plaća pouzećem u Internet prodavnici „Pričoplet“ je:

ANOA DOO / MATICNI BROJ: 20514272, PIB: 106022005

Član 1.

Proizvode koje želite da poručite putem “Pričoplet” Internet prodavnice, plaćate putem uplate na tekući račun ili pouzećem. Proizvodi se naručuju na Internet prodavnici “Pričoplet” i nakon potvrde porudžbine isti su neopozivi (osim u u slučajevima predviđenim zakonom). Ukoliko online prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, o čemu će obavestiti kupca mejlom ili telefonom. Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste prethodno poručili putem našeg sajta www.pricoplet.com plaćanje porudžbine se vrši na tekući račun ili pouzećem putem kurirske službe koji donosi pošiljku.

Član 2.

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost kupaca sa navedenim uslovima. Internet prodavnica “Pričoplet” se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj stranici. U najkraćem periodu od dana vaše porudžbine, dobićete poziv kako biste potvrdili informacije o porudžbini. Porudžbinu može potvrditi samo punoletno lice. Vašu porudžbinu možete očekivati u roku od deset radnih dana. Vreme isporuke može da varira u slučaju velikog broja porudžbina, loših vremenskih uslova, vanrednih situacija i sl. Rok isporuke može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni, ukoliko je kupac izvršio porudžbinu u toku vikenda ili državnih praznika ili u slučaju vanrednih situacija. Kurirska služba će isporučiti paket na adresu naznačenu prilikom poručivanja. Ukoliko kupac naručenu robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu, online prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova. Roba se dostavlja na teritoriji cele Srbije. Cena dostave je po zvaničnom cenovniku kurirske službe i snosi je kupac prilikom isporuke paketa ako nije drugačije naznačeno.

Član 3.

Da bi se uspešno obradila narudžbina potrebni su ime i prezime kupca, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć podataka bićemo u mogućnosti da isporučimo željenu robu. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima samo u svrhu slanja pošiljke, potom ih brisati sa servera. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Internet prodavnici “Pričoplet” odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe, niti ih prosleđujemo trećim licima.

Član 4.

Preporučujemo da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke. Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način. Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda u skladu sa Zakonima Republike Srbije. Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan da u prisustvu kurira proveri dostavljeni paket.

Član 5.

Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje, lom) kupac nije dužan da preuzme paket. Online prodavac će o daljem postupku obavestiti kupca u najkraćem mogućem roku. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac, koji se u smislu navedenog zakona smatra potrošačem, ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe, odnosno odustanak od kupovine. Troškove transporta prilikom jednostranog raskida ugovora snosi kupac. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povrata robe obavezno je vratiti istu u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalno neoštećenom pakovanju. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe. Sadržaj prikazan na Internet stranici kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi, vlasništvo su Internet prodavnice “Pričoplet” i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti. Sve informacije dostupne na internet stranici isključivo su informativnog karaktera i ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Član 6.

Ukoliko kupac nakon probe artikla utvrdi da veličina istog nije odgovarajuća, potrebno je da kontaktira online prodavca na broj telefona naznačen na paketu. Povrat novca u slučaju povrata robe vrši se od strane onlajn prodavca na tekući račun kupca. Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je oštećen, odnosno prilikom povrata robe obavezno je vratiti isti u ispravnom i nekorišćenom stanju, kao i u originalnom, neoštećenom pakovanju. Rok za vraćanje artikla je 14 dana od trenutka prijema proizvoda. Transportne troškove snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Internet prodavnica“Pričoplet” radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom redovnog održavanja, Internet prodavnica može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu će svi korisnici i kupci biti obavešteni. Zadržavamo pravo da u svako vreme, bez prethodne najave, možemo promeniti podatke prikazane na bilo kom delu Internet prodavnica“Pričoplet”.

 

Knjiga "Pričoplet Prvi"

 

 

Knjiga "Pričoplet Drugi"

 

 

Najnoviji članci

Izreke

"Često malena varnica veliku vatru užeže "

Informišite me o novim člancima

Traži