Čistija koža u 10 lakih koraka

U nekim periodima života svako poželi čistiju, svežiju i mlađu kožu. Čista koža se može imati i bez trošenja mnogo novca i na sasvim prirodan način. Jedino što treba da uradite jeste da budete istrajni tokom tri nedelje, i vaša koža će postati čistija, mlađa i svežija. 

1. Održavanje kože čistom je vaš prvi prioritet. Lice treba da čistite ujutro i uveče nežnim i prirodnim sredstvom za čišćenje lica. Topla voda uklanja prljavštinu i nečistoće a možete dodati ulje čajevca radi antibakterijskog dejstva.

2. Nakon čišćenja kože, osušite lice, a zatim je naprskajte toner sprejom da se ohladi i zatvore se pore dok su čiste. Neka se sprej osuši na licu.

3. Nakon spreja, kada se osuši, nanesite vrlo malu količinu hidratantne kreme za lice i vrat. Potražite hidratantnu kremu napravljenu za problematične tipove kože i koja sadrži antibakterijske sastojke poput ulja čajevca, ili esencijalnog ulja lavande. Ovi sastojci su nežni, ali vrlo efikasni u čišćenju kože.

4. Obezbedite sebi dovoljno sna jer se vaše opšte stanje odražava na vašu kožu. Sedam sati sna je uglavnom dovoljno. Nedovoljno sna tokom dužeg perioda rezultiraće problemima koje je teško rešiti, poput opuštene kože ispod očiju i podočnjaka.

5. Hrana koju unosite je od najvećeg značaja za zdravu i čistu kožu. Obavezno unosite sveže voće i povrće, a ograničite unos crvenog mesa na tri do četiri puta nedeljno. Hrana koja se lako vari pomoći će vašem organizmu da održava kožu negovanom i svežom, a potpomoći će i regeneraciju ćelija. Ne zaboravite da pijete i dosta vode.

6. Jednom nedeljno očistite kožu lica i tela nežnim pilingom i pokretima od nogu prema glavi jer to potpomaže uklanjanju toksina. Ukoliko budete piling radili u suprotnom smeru, toksini će se zadržati u vašem organizmu. 

7. Probajte hladnu oblogu od krastavaca. Hladna obloga nije ništa više do tanko izrezan krastavac koji postavite na lice i držite dvadesetak minuta. Ovo će revitalizovati vašu kožu, a ujedno i smanjiti bore i usporiti njihovo pojavljivanje.

8. Jednom mesečno obezbedite sebi kućni tretman parom kako bi temeljno izvukli nečistoće iz lica. Dodajte kipuću vodu u posudu sa dve kapi ulja čajevca. Nagnite se nad posudu i pokrijte glavu peškirom i pustite da para otvori i očisti pore. Pazite da vam para ne opeče lice. Nakon parenja, lice umijte mlakom vodom.

9. Šetajte na svežem vazduhu, plivajte, vozite bicikl i zabavite se. Vežbe i fizička aktivnost poboljšavaju kompletno stanje vašeg organizma pa tako i kožu.

10. Uzimajte dodatak ribljeg ulja svakodnevno. Kulture koje u svojoj ishrani imaju dosta ribe imaju i čistiju kožu, a riblje ulje pomaže u uklanjanju toksina iz tela. 

 

Ovo je naših 10 jednostavnih saveta koji će vam pomoći da dobijete čistiju kožu. Uvek imajte na umu da promenite način života tj. da promenite sve što vam smeta i uživate u tim promenama. 

Knjiga "Pričoplet Prvi"

 

 

Knjiga "Pričoplet Drugi"

 

 

Izreke

"Ko visoko leti, nisko pada. "

Informišite me o novim člancima

Traži

Svi članci