Mačka Tombi redovan učenik jedne škole

Mačka Tombi postala je redovni učenik jedne Osnovne škole.️
 
Ime ove neobične mačke je Tombi, a po mnogo čemu se razlikuje od svojih „rođaka“. Naime, ona je prvi četvoronožni učenik jedne Osnovne škole u turskom gradu Izmiru!
 
Nju su, kao i njenih nekoliko drugarica, učenici škole redovno hranili u školskom dvorištu, a Tombi je počela i da ulazi u razred kada i njeni drugari krenu u učionice. Prvo je počela slobodno da se šeta među školskim klupama, a kada bi zaspala, djeca su se trudila da budu tiha i pažljivo slušaju nastavu, kako je ne bi probudili.
 
Učiteljica, Ozlem Pinar Ivasku, primjetila je da su pojedini učenici počeli i ranije da dolaze u školu, samo da bi proveli vreme sa Tombi. Tada je odlučila da dobije dozvolu od uprave škole da maca bude u razredu.
 
– Primila je sve potrebne vakcine, a izvađen joj je i pasoš. Uprkos tome, jedan od roditelja se pobunio, pa je mačka udaljena sa časova, rekla je jedna od zaposlenih u školi!
 
Međutim, đaci su postali tužni i došli su na ideju da se angažuju kako bi svoju miljenicu vratili u školu! I uspeli su, zajedno sa nadležnima, pa Tombi ponovo ”pohađa” nastavu.
 
– Učenici su postali pažljiviji otkako je došla. Ranije su trčali po razredu i bio je nered, ali sada se trude da je ne probude, da ne trče kako joj ne bi smetali,ne pričaju glasno.
 
I đaci su bili presrećni što je maca njihova nova „učenica“.️
 
Izvor: Facebook

Knjiga "Pričoplet Prvi"

 

 

Knjiga "Pričoplet Drugi"

 

 

Izreke

"Ispeci pa reci. "

Informišite me o novim člancima

Traži

Svi članci